Skapa en digital arbetsplats som lyfter medarbetarna!

dda2.png

NYHET!

 

I april kommer en ny utgåva av Den digitala arbetsplatsen - bättre, snyggare och billigare!

Håll ögonen öppna!

I många organisationer kämpar medarbetarna med it-stöd som är dåligt utformade och frustrerande att använda. Samtidigt takt blir medarbetarnas digitala arbetsmiljö alltmer komplex och fragmenterad i takt med att nya it-stöd införs. Det gör att medarbetarna får svårt att utföra sitt arbete på ett bra sätt, vilket som leder till stress, ohälsa och minskat engagemang som i sin tur hämmar deras produktivitet och innovationsförmåga. Författarna Oscar Berg och Henrik Gustafsson presenterar här ett konkret angreppssätt för att åtgärda problemen i den digitala arbetsmiljön, lyfta medarbetarna och skapa förutsättningar för en framgångsrik digitalisering av verksamheten.

Läs första kapitlet från boken

.
Du kan hämta hem och läs första kapitlet från boken gratis som PDF. Fyll i din mejladress nedan och klicka på Hämta. OBS! Du får inget mejl, utan måste ladda ned gratiskapitlet via en länk direkt från denna sidan.

Gå med i vårt community

Du som har köpt eller läst boken "Den digitala arbetsplatsen" får gärna gå med i vårt community i Slack. Där kan du bland annat kan ladda ned flera av de mallar och modeller som finns med i boken som vektorbaserade PDF-filer. Du kan förstås även dela tips och erfarenheter med andra och ställa frågor till författarna. OBS! Eftersom bokens community är till för både läsare av den svenska utgåvan och den kommande engelska är registreringsprocessen på engelska. Det finns dock separata kanaler för de olika språken i communityt.

 

Några röster om boken från frontlinjen

Boken är genialt bra – den hjälper dig att förstå den digitala arbetsplatsen och vad moderna arbetslivet handlar om. Du får konkreta handfasta tips alltifrån WHY till HOW varvat med bra exempel. Jag har spritt boken till mängder av kollegor och många har återkommit och bekräftat det jag själv tycker – en riktigt bra handbok till en smartare digital arbetsplats!
— Catharina Jogården, ansvarig Nya arbetssätt, NCC
Oscar och Henrik besitter en unik insikt i de nyttor och utmaningar den digitala arbetsplatsen medför. Denna bok ger handfast vägledning för dig som vill förändra er digitala arbetsplats till något bättre och mer användbart!
— Marcus Österberg, utvecklingsledare inom digitalisering, innovation och analys, Västra Götalandsregionen
Boken, som lästes av samtliga i mitt team, gav oss en väl definerad metodik att arbeta efter i den interna digitaliseringsresa som vi nu bedriver kring att implementera en digital arbetsplats.
— Carlos Castaneda, Digital Workplace Manager, Nynas
Äntligen en bok som inte bara visar de värsta misstagen vi gör med våra digitala satsningar. Den sätter även ett helt ramverk för hur vi ska lyckas genom att utforma ett användarorienterat tjänstetänkande steg för steg.
— Patrik Bergman, Communications Manager, Haldex
Författarna har med ’Den digitala arbetsplatsen’ öppnat dörren och givit oss digitala wannabes en möjlighet att förstå och hänga på digitaliseringsvågen. Med en stor förståelse för läsarnas skiftande förförståelse beskriver de terminologi och sammanhang på ett intressant och pedagogiskt sätt. Hur vi kan förhålla oss till tjänstedesign, samt beskrivningen av kunskapsarbetarens utmanande vardag, sätter jag störst värde på.
— Karin Ståhl, Arbetsplatsstrateg, GoToWork
Mycket bra pedagogiskt uppbyggt och med fokus på insikter och praktisk nytta för läsaren. Jag ser denna bok som en lärobok på alla utbildningar där man behandlar ämnet digitalisering inte bara på arbetsplatsen men även i ett större perspektiv.
— Elisabeth Bitsch-Christensen, Nätverksledare Digital CMO, Dataföreningen
Den här boken kan tillsammans med andra verktyg råda bot på en hel del av problemen som uppstår i de allra flesta digitaliseringsprojekt. Den tar på ett tydligt sätt upp viktiga frågeställningar - och ger även tips - om hur vi kan skapa samsyn, engagemang, sponsorskap, ägarskap och inte minst delaktighet under digitaliseringsprojekten.
— Bertil Daxberg, Digital Transformation and Change Leader, Tieto Sweden AB
Ska du ge dig i kast med att förbättra den digitala arbetsplatsen inom din organisation kommer du att finna massor av matnyttig information, modeller och handfasta råd. Och allt baserat på en tydlig teoretisk grund.
— Rolf Rönnback, Enterprise & Solution Architect, NCC

Kort om författarna

Oscar Berg arbetar som business designer och är vd på Unicorn Titans, en digital innovationsbyrå. Han är en internationellt erkänd författare, föreläsare och expert på socialt samarbete, digitalisering och framtidens arbete. .

Linkedin
Twitter: @oscarberg
oscarberg.net

 

Henrik Gustafsson arbetar som business designer och digital strateg på Knowit EXPERIENCE. Hans huvudsakliga expertis finns inom produktivitet, samarbete och innovation. Han är också grundare och ägare av MovingMind, ett företag som erbjuder coaching inom hälsa, energi och personlig utveckling.

Linkedin
Moving Mind