DEN DIGITALA ARBETSPLATSEN
- Strategi och Design

Skapa en arbetsplats som lyfter medarbetarna

 
 
Om du vill skapa en hållbar arbetsplats där människorna kan ägna sig åt det som verkligen gör skillnad, då har du den bästa guideboken här för att ta dig dit.
— Hanna Rehnström, Digital Communications Manager, Tetra Pak
 
 
dda2.png

I många organisationer kämpar medarbetarna med it-stöd som är dåligt utformade och frustrerande att använda. Samtidigt takt blir medarbetarnas digitala arbetsmiljö alltmer komplex och fragmenterad i takt med att nya it-stöd införs. Det gör att medarbetarna får svårt att utföra sitt arbete på ett bra sätt, vilket som leder till stress, ohälsa och minskat engagemang som i sin tur hämmar deras produktivitet och innovationsförmåga. 

Författarna Oscar Berg och Henrik Gustafsson presenterar här ett konkret angreppssätt för att åtgärda problemen i den digitala arbetsmiljön, lyfta medarbetarna och skapa förutsättningar för en framgångsrik digitalisering av verksamheten. 

 
 
Boken ger en mycket bra holistisk bild över resan till Det nya arbetslivet, från att konkret definiera värde och vision till praktiskt angreppssätt för att etablera såväl strategier som tjänstebaserad arkitektur och aktivitetsbaserade arbetssätt. Detta borgar för en väl förankrad resa till framgång för organisationen och till ett modernt arbetssätt i en digital värld.
— Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Workplace och Microsoft 365, Microsoft
 

HÄR KAN DU HITTA BOKEN

 
 
 

om författarna

 
 

Oscar Berg arbetar som oberoende konsult med föreläsningar, rådgivning, workshopfacilitering, förstudier, strategiarbeten, tjänstedesign och utbildningar. Han är en internationellt erkänd författare, föreläsare och expert på samarbete och den digitala arbetsplatsen.

Linkedin
Twitter: @oscarberg
oscarberg.net

 

 
 

Henrik Gustafsson arbetar som business designer och digital strateg på Knowit EXPERIENCE. Hans huvudsakliga expertis finns inom produktivitet, samarbete och innovation. Han är också grundare och ägare av MovingMind, ett företag som erbjuder coaching inom hälsa, energi och personlig utveckling.

Linkedin
Moving Mind

 
 

Några röster om boken

 
 
Boken är genialt bra – den hjälper dig att förstå den digitala arbetsplatsen och vad moderna arbetslivet handlar om. Du får konkreta handfasta tips alltifrån WHY till HOW varvat med bra exempel. Jag har spritt boken till mängder av kollegor och många har återkommit och bekräftat det jag själv tycker – en riktigt bra handbok till en smartare digital arbetsplats!
— Catharina Jogården, ansvarig Nya arbetssätt, NCC
 
 
Oscar och Henrik besitter en unik insikt i de nyttor och utmaningar den digitala arbetsplatsen medför. Denna bok ger handfast vägledning för dig som vill förändra er digitala arbetsplats till något bättre och mer användbart!
— Marcus Österberg, utvecklingsledare inom digitalisering, innovation och analys, Västra Götalandsregionen
 
 
Boken, som lästes av samtliga i mitt team, gav oss en väl definerad metodik att arbeta efter i den interna digitaliseringsresa som vi nu bedriver kring att implementera en digital arbetsplats.
— Carlos Castaneda, Digital Workplace Manager, Nynas
 
 
Äntligen en bok som inte bara visar de värsta misstagen vi gör med våra digitala satsningar. Den sätter även ett helt ramverk för hur vi ska lyckas genom att utforma ett användarorienterat tjänstetänkande steg för steg.
— Patrik Bergman, Communications Manager, Haldex
 
 
Författarna har med ’Den digitala arbetsplatsen’ öppnat dörren och givit oss digitala wannabes en möjlighet att förstå och hänga på digitaliseringsvågen. Med en stor förståelse för läsarnas skiftande förförståelse beskriver de terminologi och sammanhang på ett intressant och pedagogiskt sätt. Hur vi kan förhålla oss till tjänstedesign, samt beskrivningen av kunskapsarbetarens utmanande vardag, sätter jag störst värde på.
— Karin Ståhl, Arbetsplatsstrateg, GoToWork
 
 
Mycket bra pedagogiskt uppbyggt och med fokus på insikter och praktisk nytta för läsaren. Jag ser denna bok som en lärobok på alla utbildningar där man behandlar ämnet digitalisering inte bara på arbetsplatsen men även i ett större perspektiv.
— Elisabeth Bitsch-Christensen, Nätverksledare Digital CMO, Dataföreningen
 
 
Den här boken kan tillsammans med andra verktyg råda bot på en hel del av problemen som uppstår i de allra flesta digitaliseringsprojekt. Den tar på ett tydligt sätt upp viktiga frågeställningar - och ger även tips - om hur vi kan skapa samsyn, engagemang, sponsorskap, ägarskap och inte minst delaktighet under digitaliseringsprojekten.
— Bertil Daxberg, Digital Transformation and Change Leader, Tieto Sweden AB
 
 
Ska du ge dig i kast med att förbättra den digitala arbetsplatsen inom din organisation kommer du att finna massor av matnyttig information, modeller och handfasta råd. Och allt baserat på en tydlig teoretisk grund.
— Rolf Rönnback, Enterprise & Solution Architect, NCC
 
 

LADDA NED FÖRSTA KAPITLET GRATIS

Du kan hämta hem och läs första kapitlet från boken gratis som PDF. Fyll i din mejladress nedan och klicka på Hämta. Genom att ladda ned gratiskapitlet godkänner du att vi kan komma att skicka dig ett nyhetsbrev med nyheter om boken, till exempel utgivning av nya utgåvor och särskilda erbjudanden, vilket du givetvis kan avregistrera dig ifrån.

OBS! Du får inget mejl, utan måste ladda ned gratiskapitlet via en länk direkt från denna sida.

 
 
 

Släpp lös kraften i medarbetarupplevelsen 

 

Ladda ned och dela vår poster “Släpp lös kraften i medarbetarupplevelsen”. Ladda ned här >

 
 
EXPOSTER-SVENSKA.png
 
 
 

GÅ MED I VÅRT COMMUNITY

Du som har köpt eller läst boken "Den digitala arbetsplatsen" får gärna gå med i vårt community i Slack. Där kan du bland annat kan ladda ned flera av de mallar och modeller som finns med i boken som vektorbaserade PDF-filer. Du kan förstås även dela tips och erfarenheter med andra och ställa frågor till författarna. OBS! Eftersom bokens community är till för både läsare av den svenska utgåvan och den kommande engelska är registreringsprocessen på engelska. Det finns dock delvis separata kanaler för de olika språken.

 
 
 
 

KONTAKT

Om du har några frågor eller är intresserad av att anlita någon av författarna för föreläsningar, workshops eller utbildningar - tveka inte att ta kontakt med formuläret nedan.

 
Namn *
Namn